Forside Mat & Oppskrifter Trening Slanking & Blogg Ukesrapporter 2012 Ukesrapporter 2011 Min Metode

Kategori: Konkurranser

Om nye rulleskøyter, tyver & kontor-prank!

Publisert: 29.07.2011 @ 19:21 Kategori: Slanking Kommentarer: 25

Yees! Se hva jeg henta på posten i dag! *Lykke* LandRollers! 

De måtte jo selvfølgelig prøves ut! De var et nr forstore kjente jeg, men så morro! Prøvde å gå gå gress og grus og, og med litt fart funker det fint :) Blir mye landeveiskjøring fremover! ;D Og altdi mer vannblemmer og sår!

Tror dere ikke veska mi ble STJÅLET mens jeg prøvde de i parken? Tilfeldigvis fikk jeg bilde av de mens jeg tok bilde i gresset! Posta det på face, som åpent album og YES, endre opp med 2 navn! Her skal det anmeldes! Makan til frekkhet! Det ble en tur på kryss og tvers etter skurkene, men så de ikke.. Og kan egentligbare fortelle at disse små hjulene er IKKE laget for brostein ;) *ler* Må ha vært litt av et syn, folk fløtta seg regelrett! Hahah.. 


  Det har blitt litt møkkamat de siste 2 ukene, og lite trening. Og MYYE ØL! Mye øl og bøll på den jenta her altså!  Det er godt det er 1. August snart, og jeg skal begynne med nye treningsplan og tilpasse kost for å stramme opp kroppen. Jeg vil bli stram og kompakt. Pent! Kommer mer om mine planer senere, har ikke satt opp enda. Sommer snart over, men helsa er sikkert glad for å slippe is og pølser ;)

Mål 1: Slankeprosess - 17 kg.@ 5 1/2 mnd. - Fullført!
Mål 2: Stramme opp (inspirasjonsbilde i header) - Starter 1. august frem til nyttår. Spennende :) 

See forresten, jeg er en super RAMP, jeg og en kollega pakka inn ALLE tingene til ei anna kollega inn i  aluminiumsfolie. YEEEY! 

 Jeg vil også svare noen spørsmål jeg fikk av Therese, denne kommentaren tror jeg mange kjenner seg igjen i:

"Jeg har falt så grådig i dvale. Jeg begynte min startvekt på 106kg og klarte å gå ned så mye som mellom 25-30kg uten at jeg har et FAST tall.. ( jeg følger ikke så mye med på vekten min av personlige grunner ).. men så stopper det opp, jeg får kjæreste og BAM..der har jeg lagt på meg iallfall 5 kg igjen.. Jeg har begynt med stress-spising, jeg overspiser og det er så fryktelig vondt å sitte slik med samvittigheten etterpå når jeg VET jeg klarer om jeg bare vil, men så er det den kneiken å komme seg over det..

Jeg håper jeg kan stille deg noen spørsmål og få svar tilbake om du kan og har mulighet?

Det jeg lurer på:

1) fra uke 1.. bestemte du deg plutselig for å bare prøve NOKA dietten? Eller smakte du på de før du begynte slankingen ? Isåfall, kan du gi meg et par tips til hva jeg event. kan starte med?

2) Er det noe godterier/chips du kan anbefalle å spise? ( har hørt tortillachips med dipp som et eks ) i små mengder.. hva med frukt og slikt, spiser du lite av det også? ( jeg har helt DILLA på frukt )

3) Har du målt deg og tatt bilder hver uke?

Håper så INNMARI du kan hjelpe meg med spørsmål, så kanskje jeg får meg et spark i ræven til å bli kvitt desse teite kiloene som enda plager meg.

Du ser FANTASTISK ut! Og tanken på at jeg kanskje - med noelunde din måte - kan se slik ut etter 5kg...det kan da ikke ta så lang tid heller - motiverer meg sykt mye!

Therese"

Svar:
1: Jeg kjenner noen som jobber på Noka, da jeg var lite så holdt de til i huset til ei venninde. På den tden tror jeg det bare var shakene. Jeg har alltid vært glad i Noka, jeg er jo nesten vokst opp med det, hehe. Men jeg har aldri slanket meg med Noka før nå i vinter. Jeg hadde ikke supertro på pulverslanking, men jeg har jo bevist nå at det er fullt mulig å kombinere nokating og vanlig mat. Helt topp. De inneholder jo en balansert sammensetning som også er sunt for helsen. Jeg vet ikke hva du liker, men jeg kan anbefale jordbær og Vanilje shaken og Caramel barene. Det vil jeg tro er det som er lettest å like. 

2: Jeg spiser popcorn hvis jeg spiser snacks, og deler opp en nokabar. Og kanskje litt vannmelon f.eks. Det er ikke mye næring i popcorn, men det er et magert alternativ. Tortillachips inneholder PAM olje, det er ikke sunt.. Men for alt jeg vet, tror jeg det er nogenlunde magert, ja. Salsa er topp å ha til i allefall, magert det også. Frukt spiser jeg ekstremt lite av. Det er desverre slik at sunn mat ikke altid er slanke-mat.. Frukt inneholder, mye sukker. Det er sunt sukker, men ikke magert. Så: Frukt er superbra, men ikke som slankemat :) 

3:  Jeg har ikke målt meg. Men jeg har tatt bilder sånn ca annenhver uke. Dette kan du se under linken "Ukesrapporter" under headeren. :D

Takk for fine kommentarer Therese, og allesammen :)


Voldsom vekst med nye lesere om dagen, kjempegøy å ligge på topplistene! Jeg er kjempeglad for å kunne MOTIVERE andre! Og dere motiverer MEG!  Det er fantastisk! 

Nå er det Postgirobygget og masse ØL og BØLL i dag også!
Ha en super kveld, kjære nydelige lesere! :)

 


Tid for ettertanke - Mitt lille land (med lyrics)

Publisert: 25.07.2011 @ 00:39 Kategori: Blogg Kommentarer: 20

Jeg vil lage et innlegg kun for det som har rystet og sjokkert nasjonen.
Det er helt forfærdelig. Kaldblodig. Uvirkelig.Meningsløst.
Jeg blir virkelig trist. Og sinna og forvirret. Jeg klarer ikke å fatte og forstå.
Åpne hjertene deres, og vis kjærlighet til de de etterlatte og de som kjemper
for livet på sykehus, og også ungdommene som sitter igjen med traumene.
Vis sympati og omtanke, støtt og vis medfølelse.

Jeg bryr meg. ♥ Veldig.

Maria Mena - Mitt lille land /m lyrics.

Mitt lille land
Et lite sted der en håndfull fred slengt ut
blant vidder og fjord
Mitt lille land,der høye fjell står plantet mellom hus,
g mennesker og ord. Der stillhet, og drømmer gror.
Som et ekko,i karrig jord.

Mitt lille land, der havet stryker mildt om rygg,
som kjærtegn fra kyst til kyst.
Mitt lille land, der stjerner glir forbi og blir et landskap
når det blir lyst, mens natten, står blek og tyst.
 

♥ ♥ S A M M E N  ♥ ♥
i en tung tid


Min selvtilitt!

Publisert: 18.07.2011 @ 18:22 Kategori: Slanking Kommentarer: 19Når jeg satte meg ned og virkelig bestemte å gjøre noe med vekten min
så tenkte jeg for meg selv hva som ville være bedre som en slankere
person. Nr. 1 ble selvtilitt. Det er selve hovedgrunnen til at jeg ville ned i
vekt. Jeg har aldri slitt med dårlig selvtillitt, og var en glad person selvom
jeg veide nesten 20kg mer, men jeg ble virkelig tilbakeholden i forhold til
nye mennesker. Jeg er en bittelitt reservert person, men jeg eelsker å
komme i kontakt med nye mennesker.

Jeg føler nå, når jeg føler meg bedre - at jeg har blitt megselv igjen!
Herlig følelse ;D

 

Selvtilitt gjør virkelig noe med personligheten din!
Er du ikke enig?

 


30 Day Shred

Publisert: 14.07.2011 @ 22:03 Kategori: Trening Kommentarer: 22

Er det noen som har erfaring med 30 Day Shred?
Er ekstremt nyskjerring, den er på nedlastning. Lurer på den som en heftig start når
jeg skal trene for fullt 1. august. Har sett så mye bra resultater på nett, og mange
som har prøvd seg på den. Ser det er mange som gir opp underveis, så jeg skjønner
at den kan være litt hard.

Kommer til å savne treningstudio da.. :/ Og rulleskøytene. Og skogen. Kanskje jeg
skal ta det når snøen kommer. Uansett, jeg blir kjempeglad om dere deler
erfaringene deres med dette treningsopplegget. 

 


Hva er forskjellen på lavkalori og lavkarbo? Og hva er ketose?

Publisert: 14.07.2011 @ 21:41 Kategori: Gjesteblogg Kommentarer: 12

Vet du forskjellen på disse? Jeg er ikke på lavkarbodiett, men lavKALORIdiett. Valget falt for det fordi jeg er en x-Grete Roede'r, og vet at jeg kan mette megselv ganske godt på lavkalori, fordi man kan i utgangspungtet spise det meste, og for alt jeg vet så er det ikke like "strengt" som lavkarbo. Jeg teller kalorier. De som er på lavkarbodiett teller karbohydrater. Jeg er muligens en blanding, i og med at jeg spiser minstmulig hvitt mel, brød, sukker og poteter. Men aner ikke om jeg er i ketose, helt sikkert ikke siden jeg har så lavt kaloriinntak. Noen som vet?

Jeg skal forklare nermere forskjellene på disse: 

Lavkarbo
Det finnes etterhvert flere forskjellige lavkarbo dietter som i større eller mindre grad avviker fra hverandre. Til felles har de dog kjernefilosofien om at redusert inntak av karbohydrater gjør at du tar av overskuddet av fett fra kroppen for å dekke kroppens energibehov, og på den måten går ned i vekt. Eksempler på lavkarbo dietter er Atkins, South Beach Dietten, Ketolysekuren og diett filosofien til Dr. Fedon Lindberg.

De forskjellige diettene har litt ulik fremgangsmåte, og det er ikke sikkert at en som passer for andre nødvendigvis vil passe for deg. Noen er tøffere å følge enn andre, og du bør forsikre deg om at du vil klare å fullføre dietten i forkant. Dersom du er usikker på om du klarer å følge diett planen bør du kanskje velge en litt 'snillere' variant. Det viktigste er at du velger å følge en diett som er komfortabel med, for det er ltt å miste motivasjonen om du går for hardt ut. 

Hva er karbohydrater? 

Karbohydrater er ett eller flere molekyler satt sammen av atomene karbon, hydrogen og oksygen. Vi deler karbohydratene grovt inn i tre grupper. Monosakkarider er den enkleste formen der det bare er ett molekyl. De mest kjente er glukose, fruktose og galaktose.
Ketose
Kroppen kan gå i ketose under en lavkarbodiett. Mange blir forvirret over terminologien "ketose". Kanskje har du lest at det er "farlig" for kroppen? Det kan høres unormalt ut at kroppen er i ketose, men ikke bekymre deg. Det betyr helt enkelt at kroppen bruker fett for sitt energibehov. Ketoner, eller keton legemer, er molekyler som oppstår under fettforbrenningen. Enten det er fett fra maten du akkurat spiste, eller fett du har lagret rundt livet, vil det å få kroppen i ketose sørge for at det forbrennes og omgjøres til energi istedet for å bli lagret. Ketoner er kun et biprodukt av denne naturlige prosessen i kroppen.

 
Lavkalori 
Helt enkelt å innta færre kalorier enn det man forbruker. En gjennomsnittskvinne forbruker rundt 2000 kcal per dag. Inntar du færre kalorier enn du forbruker vil du gå ned i vekt. Her kan du spise stort sett det du vil, bortsett fra veldig fete varer og sukker. Man skal variere kosten, man spiser mat med veldig lavt kaloriinnhold, men også noen ganger mat som er "middels". Kalorier er ganske lett å telle, og om du ikke vil telle og regne, så er det mange steder på nett som gjør det for deg. Her kan du ha et veldig variert kosthold, og er du matvrak som meg så trenger du ikke å gå rundt sulten :) -17kg på litt over 5 og en halv mnd uten å sulte noe er jo ganske luksusslanking? :)

Hva er en kalori? Rent definisjonsmessig så er selvfølgelig en kalori en kalori. En kalori er enheten for energi. Menneskekroppen får i seg og bruker store mengder energi, og dermed bruker vi benevnelsen kilokalori (kcal) som er 1000 kalorier. 1 kcal tilsvarer energien det kreves å varme opp 1 L vann 1 grad.. Ehh.


Fortsatt forvirra? Det er ikke så lett å forklare det så kort egentlig. Vil gjerne gå inn på vitaminer, proteiner og GI også, alt henger på en måte litt sammen med tanke på helsen, men da blir det et litt tungt innlegg. Vil du se nærmere på sakene, så har jeg noen par fine linker til deg her:
Er kalori en kalori? 
Lavkalori eller lavkarbo? 
Generelt om kosthold
GI
Har du noe å legge til her? Kommenter gjerne! Vil lære mer :) 

Hva foretrekker du? Lavkarbo eller lavkalori diett? 

 


I LOVE Rollerblades!

Publisert: 13.07.2011 @ 20:37 Kategori: Trening Kommentarer: 7

I dag har jeg slukt to is og skal drikke en øl, så da var det bare å masje avgårde på småhjula mine
da :) Ble ikke mer enn 8 km & i underkant av 500 kcal. Spist lite ellers da, så det går vel opp, sånt får
være lov en skjelden gang..

Dagsinntak:
Noka Milkshake
Lollipop
Salat med reker og pasta
3 knekkebrød (Ryvita dark rye) med servelat og lett majo
Sweet and sour kylling - Fjordland
Ca 60g. Dream lakris is
HalvliterUke 23. Totalt -17,4kg. JEG ER I MÅL! Hurraaa!

Publisert: 11.07.2011 @ 20:26 Kategori: Ukesrapporter Kommentarer: 49

JAAAA! Er i måål! :D Hurraaay! -17kg @ litt over 5 og en halv mnd. :D
Bodyfirming up next, full pupp frem til nyttår. :) Spennende!
Kroppen er glad, helsa er glad & JEG er glad! :D

Jeg skal ikke slutte å blogge fordet, bare så det er sakt. Blitt så glad i dere vet dere ♥

Startvekt:                                                     Vekt nå:


Tusen hjertlig takk til dere, dere har virkelig motivert meg!
Og takk til Noka som har hjulpet meg med den raske nedgangen helt fra start til mål!
Tiden har vært veldig grei, jeg ønsker å kunne vise at vektreduksjon ikke er det værste som finnes,
det er bare å finne en metode man kan leve med!

Jeg som dere vet har slanket meg med lavkalori metode, jeg har spist store mengder sunn og
kalorifattig mat, og byttet ut mange av måltidene med Noka produkter. ♥ Pluss at jeg har trent regelmessig. 

Nå er den store utfordringen å bli på denne vekten! Jeg skal også starte fullt opp med trening for å stramme opp
fra 1.august. Målet denne gangen er ikke kg, men å gå inn i alle klær i str. M/38. Pluss å se noe markert ut, det
er pent med en stram kropp. :) Det har jeg ikke nå, for å si det sånn, blir lett sånn med rask vektreduksjon..

Resultatene:
-17kg 
- 30cm i midjemål ( Nå 85cm )
- Fra str. XL/42 til  str. M/L - 38-40 
- Bedtydelig smalere midje
- God kondis
- Strammere lår/legger

Litt mat i det siste: 


Noka shake med noen fryste jordbær! ♥


Fiskekaker, salat, gulrot og mango og chili fettfri dressing :)


Svinefilet, naturris med tomat og basilikum, skysaus og litt salsa ♥


HÅÅNK HÅÅÅÅNK!!


110g Dream lakriiis is ♥ Ca 200kcal.

Takk for all støtte til nå!
Jeg har desverre ikke noe minnekort akkurat nå, men før og etterbilder kommer! 
Stay tuned! :D Her er forrige gang jeg tok bilder.


Dagens trening, mat & dagens middag!

Publisert: 05.07.2011 @ 21:59 Kategori: Slanking Kommentarer: 6

Ble samme joggetur som i går, 7km :) Løp med bein som BLY! Når jeg gikk hjem etterpå gikk jeg som en KU!
Har laget middag med ei venninde i dag, kjempedigg! Elskeer tomat-ting! Fullkornsspagetthi, litt båndspagetthi,
tomatsaus med svinekjøttdeig, løk og fersk champinjong. MH! Kjøpt inn til fruktsalat med JA vaniljeyoghurt også.
 Matinntak i går:
Noka vaniljemilkshake
1 Skyr
2 Skiver grovt brød med eggerøre og spekeskinke
2 Små fiskekaker
1/2 Fjellørret, litt makrell, salat med litt ris, agurksalat (Se bilde på innlegg lenger ned)
1/2 Noka vaniljeshake 
1 Noka jordbærshake
Trening: Joggetur 7km

Matinntak i dag:
1 Noka sjokolade/vanilje milkshake
1 Skyr
2 Revita Dark Rye knekkebrød med spekeskinke, ost og skinke
2 Revita Dark Rye knekkebrød med spekeskinke, ost og skinke igjen
1/2 banan
Middag - se bilde øverst
- resten er ikke bestemt, blir sikkert en Noka confect bar til kveldskos! 
 Trening: Joggetur 7km

Tilbringer resten av kvelden på sofaen med ei venninde, såå kos :D Heelt ødelagt i beina! 

Hva har du spist noe god middag i dag? :)
Ha en fin kveld! 


Måndens trening!

Publisert: 05.07.2011 @ 00:06 Kategori: Trening Kommentarer: 5


Det er ikke så veldig mye å skryte av, men det er da litt. Er 1 økt jeg ikke hadde klokka mi på, samme med SportyPal app'en, par som mangler.. Men liker ikke at jeg trena kun èn økt den ene uka. Følte endel på det..
Men. All trening er bedre enn ingen trening. Men jeg vil virkelig trene minst 3 økter i uka. :)Matvrak!

Publisert: 04.07.2011 @ 20:40 Kategori: Gjesteblogg Kommentarer: 4

Jeg skrev som sakt på torsdag.. "Ikkeno mer tull".. Men jeg har jo vært en ordentlig tullejente i helga.. På fredag starta dagen som vanlig bra med Nokafrokost og bra lunch.. Meen. Jeg klarte ikke holde det ut dagen. Ei venninde kom med 6 øller til oss hver, og vi gikk på butikken og kjøpte oss middag, popcorn, nachochips, guacamole og salsa. Spiste oss ihjel, hadde null bremser.. Så en liten tur, skulle ta kun èn øl, men møtte hyggelige kjentfolk, så det ble jo strawberry daquri, mer øl, drinker, peach daquri - stappfulle av sukker.. Lørdagen var jo grei matmessig, men gikk 2 flaske bobler da og.. 

Må tydligvis registrere inntaket mitt igjen, for nå føler jeg at jeg sklir litt ut, det giffer jeg ikke når jeg kun har ca 1,5kg igjen.. Så jeg har nok rett med meg selv at jeg må ta et hold vekten kurs, ja.. NEKTER å rase opp igjen. Been there done that, det er TAP. 


Fjellørret på grillen i dag! Ekstralett rømme, salat og agurksalat, nammis!


Fredagslunchen :) 


Fredagsmiddag - den første.. Kyllingsuppe med pasta.
Middag 2= kyllingkjøttboller, fiberrik pastaskruer og pastasaus.

Nå skal jeg og Taj ut å jogge! Ha en strålende kveld!


Ferie, ny jobb, mat, SOMMER!

Publisert: 01.07.2011 @ 06:07 Kategori: Slanking Kommentarer: 11

Kjære blogg,
Long time no see, beklager at jeg ikke har blogget så mye i det siste, men jeg har savnet deg. Jeg har hatt det så travelt, vært på ferie og forberedt meg til ny jobb. Håper du kan tilgi meg, og jeg lover å være tilbake fra nå av! Har virkelig savnet deg. Glad i deg, bloggen ♥ 
MvhSlank Meg Flat // Helene 


Og HEI igjen til deg!
Da er jeg tilbake! Den siste tiden har vært travel, morsom og ikke særlig "slankende". Hatt ferie, har vært hos mor, venner og festet MYE. Alikevel har jeg bare gått opp og ned 0,5 - 1 kg, så såå ille har det ikke vært. Blitt is, pizza, øl, pølser, potetsalat, fete sauser, BurgerKing etc. - så ja, jeg har skeiet litt ut! Jeg lever ganske på impuls, slik er jeg bare, så mange måltider er ikke planlagt eller særlig gjennomtenkt. Og heldig som jeg er har jeg mange venner som er glad i å lage middag til meg ♥ Søte. Vekta sier i dag 80,4kg, så jeg er piiittelitt lenger unna målet på 79kg, men det er såå lite, og jeg er mortivert til å fortsette til jeg når målet mitt. Begynner å vurdere mer slanking, men da skal jeg nok ikke regne i KG, men se på kroppen når den er trent og oppstrammet. Jeg har som sakt før, fått litt slapp hud etter slankingen. 


Jeg sa på mandag at jeg skulle tilbake til slankingen, men jeg ble bedt på middag med den nye jobben, første dagen.. Så det bleee.. Italiensk pizza, 6 halvlitere & 1 glass vin. WOPS! Men hyggelig med litt løsslippen morro med nye kollegaer! For en gjeng! :D Såå kom tirsdag, det gikk jo forsovidt helt greit, spiste litt mye kanskje, men gikk 1,1 mil på blades, så såå dårlig samvittighet har jeg ikke :) Og i går begynte det bra med Nokashake, salat til lunch - ogsååå.. Kake på jobben.. Jeg har litt tendenser til å falle for søtsaker om dagen.. Så et halvt stykke ble det.. Så sørlandschips siinsykt gode nøtteblanding! .. Ikke mye, men så lite som skal til når det er 550 kcal pr. 100! Ogsåå var det ut å spise med venninder og fadderbarnet mitt på 3. Han er høyt og lavt så det sto mellom mac og Dolly Dimples. Ble Dolly, i tankene mine var det salat jeg skulle bestille men i praksis ble det pizzaa. Billigere og enklest for alle, så jeg hang meg med. SÅ. Fra i DAG er jeg på igjen!

Ikke no mer tull! :D Nok ord, her kommer et bilderas! 


Ute å spiser en bedre rekeomelett-lunch med mor ♥ Tsatziki har jeg ikke spist på leeeeenge, MÅTTE ha den :D


Ikke verdens sunneste frokost i og med at det er mye sukker i slike blandinger, men bedre enn mye annet :) Lettsyltetøy, skummet & splenda..

Stekte Nokanudler - 3 bilder HAHAHAH!! Dette er BARE lættis.. Kl. ca. 06:00 på natt til søndag våknet jeg og var fortsatt kjempefull og sulten!
Så jeg laget.. *KREMT* En hel pose tacosuppe. Det er nå greit, men jeg putta jo alt mulig rart i den!! Haha.. Fullkornpasta, grønnsaksblanding, lapskausblanding, purre, gulerøtter, ALT jeg kunne finne på å putte oppi.
Jeg tror jeg likte det, for jeg spiste alt, haha. Var frisk og rask på søndag ihvertfall!


Sommer  ♥


Litt matinnkjøp :) Har begynt å lage salat å ha med på jobb!


Kylling, byggris, salat, sukkererter, feta og pesto. 


Kylling, byggris, salat, sukkererter, feta og pesto. Bilde 2/2


Fiskepinner, mango&shili fettfri dressing, liten grov tortilla, og noen ganger MÅÅ man bare ha litt FEEETAOOST! :D


En kyllingmiddag til, denne gangen med skinn. Fyy.. :)


Min nye fantastiske treningsform :) Rulleskøyter! Morro trening. 

Min sommerko / rulleskøytekarriere setter virkelig spor :( Aaaau.. Blemmer & sååår, svette, blod og tårer! Hehe.. Nesten :)
 

Lunch. Skinkeomelett, spekeskinke, aspargies, isbergsalat, ruccola, feta og sukkererter. Mmmh. 

Ooog, siden det har vært så lite strandvært, har jeg tatt litt sol i det siste. Herrelord, så glad jeg er for at jeg er
anonym nå, når jeg legger ut slike "selvdigger"-bilder, haha. :P Fått dilla på de buksene her. Slankende! :D
      

Da stikker jeg på morgenspinning! :D Hihaaa! Starta dagen med en jordbærshake! KLOKKA 04:00!
Slokna klokka 21 i går, og var LYS våken!

Ha en super dag!

 


hits