Forside Mat & Oppskrifter Trening Slanking & Blogg Ukesrapporter 2012 Ukesrapporter 2011 Min Metode

Kategori: Konkurranser

Hvorfor DU fortsatt har 10 KG å miste! (Av Charlotte Loa)

Publisert: 29.02.2012 @ 17:06 Kategori: BootCamp Kommentarer: 5
Har du noen gang satt deg et mål men ikke kommet til målstreken? Nyttårsforsetter for eksempel? Du tenker for deg selv at du er lei, og du vil miste x antall kilo. Og du klarer deg bra... i 5 dager. Men så kommer helgen, og pizzaen står på bordet som resten av familien skal spise. Nå er det ordentlig vanskelig. Hva skal du velge? Pizza, eller kyllingen du ellers har på programmet ditt?

Og før du vet ordet av det er pizzaen borte og du spør etter mer. Men det stopper ikke der. Da forsetter "sprekken" en tur på butikken der du kjøper smågodt, is, potetgull og dip. Når du først har sprukket så kan du likesågodt ta den helt ut, ikke sant? Etterpå får du dårlig samvittighet, men tenker "jaja, jeg får heller starte på nytt i morgen." Det hadde vært greit om dette skjedde en gang, men det er en ond sirkel, og det skjer igjen og igjen.

Dette gjør at du begynner og miste troen på at du virkelig kan klare det, "det har jo ikke gått de forrige 20 gangene, så hva gjør denne gangen annerledes?". Et godt og viktig spørsmål. Jeg vil hjelpe deg å komme frem til en løsning i dag. 

Problemet er ikke viljestyrke. 
Hva som trengs å gjøres noe med er beslutningen din.

Å ta en skikkelig beslutning betyr å forplikte deg selv til å oppnå et mål,
og brenne alle broer til noen annen mulighet.
 
Med andre ord, om du har bestemt deg for å slutte å røyke, så tenker du ikke frem og tilbake om du skal si ja takk til en røyk neste gang noen spør deg. Du ser det rett og slett ikke som et alternativ. 


Hva som skjer når vi tar en skikkelig beslutning er at hjernen går på automatikk. Når det ikke er noen annen mulighet, så tenker vi ikke igjennom om vi skal si ja til kakebiten hver eneste gang vi blir tilbudt det, eller hver gang vi går i butikken. Automatikk. Hjernen har skiftet spor.

Men med det samme vi ikke har tatt en SKIKKELIG beslutning, så leker vi med ilden.
Da er det bare et spørsmål om tid før ting går galt.

Å ta en ordentlig beslutning er nummer en, når du har funnet ut hva du vil oppnå og bestemt deg for å gjennomføre det, da er det tid for neste steg. Fortelle alle du kjenner om det du har bestemt deg for.

Ja, målet ditt om å miste 20 kilo er noe alle du kjenner skal vite. Til og med bakeren i gata. Hvilke personer har du høy respekt for, og som du vil fremstå godt for? Fortell akkurat disse om målene dine. På toppen av den skikkelige beslutningen din har du nå enda en større sjanse for å nå målet. Du vil vel ikke måtte fortelle alle du kjenner at du gav opp? Dette i seg selv er en kjempe motivasjonsfaktor. 

Det kan være både skremmende og vanskelig å ta det skrittet å fortelle andre om målene dine, men stol på meg, det vil hjelpe deg å krysse målstreken.

Så din utfordring i dag er å ta en SKIKKELIG BESLUTNING, og FORTELLE ALLE OM DET!


Dedikert til din suksess,
~ Charlotte

_________________________________________________________________________________________


Charlotte Loa er kvinnen bak Burn Fat Boot Camp 
Jeg spurte om jeg kunne poste dette fordi jeg syns det var en fabelaktig mail!
Dette putter fingeren på tankegangen du burde ha, også ifølge meg, mange punkter her jeg
har skrevet til dere før. :) 

Boot Campen starter i morgen, jeg skal fylle bilen med 3 flotte jenter.
Vi fire skal få fettet til å hyle & skrike & pile avgårde! ;D

    
Tirsdag: Trening kl. 06:30 og kl 17:30
Onsdag: Trening kl. 06:30 og kl 17:30  
Torsdag: Trening kl. 06:30 og kl 17:30 
Fredag: Trening kl. 06:30 og kl 17:30  
Lørdag: Trening kl. 10:00

    ....               

Så.
Velkommen mars. 
Velkommen flatere mage.
Velkommen muskler.

Og adjø fett.  Matinnkjøp, superluftig Nokashake & Nye kjøkkenmaskiner!

Publisert: 28.02.2012 @ 19:49 Kategori: Slanking Kommentarer: 4

Jeg har handla inn til middag i dag; Green Curry Scampi! + egg er alltid bra å ha :) 

   

Men før middagstid skal jeg ut å løpe en tur (ble ikke spinning i dag) så jeg heiv i meg en Noka shake av vanilje med 3 små jordbær i! Jeg har blitt HELT avhengig av å putte shakene mine i mixeren (når det er mulig) fordi den både smaker bedre og er mye mer luftig, det blir jo nesten en liter! Så den er jo helt vanvittig mektig!  

Dette gjelder ikke bra Noka shakene mine, men også proteinshakene! Og så mye godt man kan eksprimintere med å ha oppi! ;D


OBH Nordica 6658 Frutti blender - 6658OBH Nordica 6710 Power Stick 800 - 51156710Så løp å kjøp blender
Min er en OBH Nordica Frutti Blender
(299,- bare!) 


Kjøpte også ny OBH Nordica Stavmikser
med masse annet utstyr (565,-)
- et MUST på kjøkkenet hos meg ihvertfall! ;D
Denne jeg pisker sjokoladeisen min med også,


TILTAK!
OI, jeg merker det er et kjempetiltak å stikke ut å jogge! Må vel bare hive seg i det! Har ikke vært så tiltak på det jeg kan huske! Skaden i hånda har gjort at jeg ikke har fått trent ordentlig på lenge og det føles ut som første gang jeg skulle begynne å trene! Oioioi. Det skal ikke mer til, nei.. :/ 

Jeg må nok bare hoppe opp av sofaen og sette på både pulsklokka mi, trådløst headset og SportyPal appen min, det er ihvertfall hele 3 ting som motiverer meg! ;)

Q: Hva gjør du når treningslysten kvier seg? 
Helgen i mat & slaskete tanker!

Publisert: 27.02.2012 @ 18:33 Kategori: Slanking Kommentarer: 6

     

  

Fredag og lønningspils
Jeg og ei kollega arragerte lønningspils på jobben på fredag, supermorro - var ute å drakk og spiste :) Vagte en å spise scampi & kylligspyd med peanøttsaus :) Ba om ekstra grønnsaker istede for den slemme pommesfrites'n! ;D Lurt lurt! .. ikke fordet, det er jo ironisk nok siden jeg drakk mange øl, men alt hjelper? ;) *englefjes*

Lørdag, bilder og middag
På lørdag var jeg ute med familien og spiste på Lemongrass i Oslo, absolutt et sted å ambefale! For noen smaker!
Var også på Modellfabrikken og tok bilder, men ble ikke fornøyd med noen av dem, dessverre.. Ble litt chips og sjokkis i helga, ikkje braa.. :/

Skaden & treningsforberedelser
Hånda er IKKE bra enda, men tenkte jeg skulle spinne litt de nærmeste dagene. Jeg føler meg som en SUPERSLASK som ikke har trent på over en uke nå :/ Det har ikke skjedd på ett år at det har gått over 3-4 dager til neste treningsdag..!! Gått litt turer og slikt, men det er på en måte ikke trening i den forstand for meg.. Men jeg begynner som sakt på "28 dager Burn Fat Boot Camp" på torsdag og gleder meg skikkelig til det! Har printa ut flotte hefter fra "kurslederen" til hele treningsmafiaen! Vi er nå 4 styk som har meldt oss på, blir bra.. Jeg er den eneste som har bil, så jeg MÅ liksom dra hver gang, det er bra ;D Opp om morran!! Oioi.

Ha en flott mandags kveld og en fantastisk uke!
Vinner av 5 Ukers Challange!

Publisert: 27.02.2012 @ 17:23 Kategori: 5UkersChallange Kommentarer: 4

Etter 5 uker er det 4 stykker som kjørte løpet ut, bra jobba! ;D

..og vinneren eeeer *trommevirvel* ..

ELLEN! 

Gratulerer så mye! 
Sender deg mail så jeg får adressen din.

Premien er en "Slank meg flat"-yndlings pakke bestående av: 
2. Porsjoner Noka Bolognese 
2. Stykk Noka Caramel Bars
2 Porsjoner Noka Vaniljemilkshake
2 Porjoner Noka Jordbærmilkshake
2. Stykk Noka Strawberry Cisp bars


(Dette er en annen bestilling jeg har tatt)

I målstreken står:

  Midjemål Uke 1 Vekt Uke 1 Midjemål Uke 5 Vekt Uke 5 CM KG
"Fit In" 93 102,7 89 99,4 -4 -3,3
Hanne-Marie 91 72,1 83 71,3 -8 -0,8
Tone 104,5 99 102 95,9 -2,5 -2,5
Ellen 110 94 104 90 -6 -4


Gratulerer alle sammen, håper dette var en moriverende konkurranse og at dere kan bygge litt mer på erfaringene dere har fått så langt :) 

Lykke til videre! 


Takke-innlegg fra Hanne-Marie!

Publisert: 23.02.2012 @ 23:09 Kategori: 5UkersChallange Kommentarer: 4

Jeg vil bare takke deg, Helene, for at jeg fikk være med på denne 5 ukers utfordringen din. Den har gjort så jeg virkelig har hatt lyst til å jobbe, og vise at jeg faktisk kan gjøre en forskjell om jeg vil. Når jeg har fått dårlige resultater på vekten, så har jeg ikke sittet meg ned med en isboks og tenkt "What ever, det funker jo ikke uansett.." Men jeg har tenkt at neste uke skal jeg jobbe dobbelt så hardt og ikke gi opp.

Jeg har endret spisevanene mine. Når jeg var yngre hadde jeg en spiseforstyrrelse, jeg spiste alt for lite, og det jeg spiste var dritt-mat. Etter det gikk det over til at jeg spiste alt for mye, igjen bare drittmat. Når jeg var 14 gikk jeg ned mye, fordi jeg bestemte meg for det. Men på slutten ville ikke vekta lengre ned, og jeg ga opp. Nå har jeg endelig greid å ta opp denne kampen igjen, pga deg, og denne utfordringen.

Jeg har kanskje "bare" mistet 0,4 kg (dette er skrevet dagen før siste veiedag) men jeg har også mistet 8 cm rundt midjen, 2 cm rundt lårene, 3 rundt hoftene og 2 rundt overarmen. Og det er jeg strålende fornøyd med på fem uker, og jeg hadde aldri greid det uten deg og denne utfordringen, Helene!

Og jeg er ikke ferdig. Takket være deg lagde jeg meg også en blogg og den skal jeg fortsette med til jeg når målet mitt. Så da gjenstår det bare å si tusen hjertelig takk for at jeg fikk være med. Om jeg vinner utfordringen eller ikke er det samme, i mitt syn er jeg en vinner uansett.

Stor klem fra Hanne-Marie!
Les bloggen hennes her -

______________________________________________________________________

Til Hanne-Marie fra Helene: 
Tusen takk for fine ord, det er en utrolig herlig følelse å kunne hjelpe andre med å ha det bedre med seg selv og med helsa, det gir meg også utrolig mye! Det har vært spennende å ha deg med i konkurransen, det er så morro å se så topp motiverte mennesker! Ikke minst skal du ha mye creds for å ikke gjøre det mange kanskje ville gjort i din situasjon når nåla på vekta ikke beveger seg så mye; å gi opp! Det er jo derfor jeg også har lagt vekt på cm, det er vel så morro å se, du vet, man kan legge på seg muskler, "de veier mer" - men tar mye mindre plass!

Du har vært superflink, blir utrolig morro å følge deg videre!  
Husk at du er en motivasjon for andre også - noe (som hverfall for meg) hjelper deg selv videre også. :)

You GO girl ;)  


 


Skadet!

Publisert: 20.02.2012 @ 15:48 Kategori: Trening Kommentarer: 9

Hva er det jeg driiiver med?? 
Var i 70årslag i Oslo i helga og bstemte oss for å ta en
tur på byen. Blir knffest en "halvetasje" ned på betong.
Udigg. Men det som var er at jeg landet med hodet først
og holdt meg til hodet. Der jeg landet var det masse
glasskår selvfølgelig :/ Så med masse kutt i armen ble
nachpielet på Grønland legevakt! Var på sykehuset i
Tønsberg i dag, og det er heldigvis ikke skadet noen
nerver eller sener, så det er bra. Men hånda er vond
og det blir lite trening de nærmeste dagene :(

Var på legevakten med to kusiner, og stemningen på
skadestua var bra. Ble mye tull, morsomheter og
useriøsiteter, både sykepleieren og legen lo og tulla
de også ;D Så jeg fikk diplom! :D

Er hjemme fra jobb og trøster meg med sjokoladeis!: D

Meen, selvom jeg har vondt i hånda så går det ann å være
aktiv ved å gå! :) Skal kanskje gå en god tur med Christina
og hundene Dex & Tja i morra!


Sunnere, mager sjokoladeis /m biter!

Publisert: 20.02.2012 @ 15:03 Kategori: Mat Kommentarer: 12

Yes, det er helt sant, denne inneholder kun 110 kalorier!

You need:
2 eggehvitter
3 ss sukrinmelis
3 ts kakaopuler
5 g. (1 rute) 70% kakao kokesjokolade

What to do:
Stivpisk eggehvittene. Tilsett Sukrinmelis og kakao. Hakk kokesjokoladen og tilsett tilslutt og rør sammen.
Sett i fryseren. Taddaa! 

    


Lørdagstrening!

Publisert: 18.02.2012 @ 14:40 Kategori: Trening Kommentarer: 3

Jeg spruter jo ut med innlegg om dagen, regner med dere syns det er åleit ;)
Lagt om bloggestilen litt, før tenkte jeg at et innlegg må inneholde mye innholdsrik tekst med faglig innhold,
men ser selv når jeg leser andre blogger at et bilde og en kort tekst også er helt OK. Og det er det jo! 

Så - yes.

Trena i gårkveld. 
Kom litt seint, men ble 10 min 11 km/t oppvarming og 3 øvelser på triceps og 2 øvelser på biceps 3x12 eller 3x16.

Trena i sta.
1 time Stram Opp :)

Fant min beste beste Iselin på Spenst sammen med Ronja! ;D

Det er veldig viktig å spre litt glede på en slik bra lørdag! :DEt lite påfyll proteiner: Jordbær og bananshake :)    
Fv. Ronja & Iselin <3                                                                 Fant et kjent fjes til! :D Henning! :D


Nå må jeg kjappe meg, skal til Tigerstaden. 70årslag i dag (og kanskje en tur på byen) og dåp på søndag. 

God helg! 


Luksus Lørdag!

Publisert: 18.02.2012 @ 10:17 Kategori: Mat Kommentarer: 4

Heftig luksusfrokost!.. Neeei. Opp av redet jeg har laget i sofaen og opp på trening!
Stram Opp time @ Spenst.  
Om 13 min, må skifte og løøøøpe!


Supersjokoladeshake!

Publisert: 17.02.2012 @ 19:19 Kategori: Trening Kommentarer: 6

Jeg skal bli sterk!
AWHRRRRR!  2,5 dl skummet, 1 liten coop Noka sjokolade, 2 små scoops sjokeladeprotein pulver, 1 egg og kanel on top ♥ 


Utvalgte innlegg!

Publisert: 16.02.2012 @ 23:10 Kategori: Utvalgteinnlegg Kommentarer: 2

Burn Fat Boot Camp!

Publisert: 16.02.2012 @ 22:06 Kategori: Trening Kommentarer: 5

Åherregud. 

Åherregud.

Åherregud.

Jeg & Christina har meldt oss på 28 DAGER, Burn Fat Boot Camp her i Tønsberg.
4 uker som ser slik ut: 

Tirsdag: Trening kl. 06:30 og kl 17:30
Onsdag: Trening kl. 06:30 og kl 17:30  
Torsdag: Trening kl. 06:30 og kl 17:30 
Fredag: Trening kl. 06:30 og kl 17:30  
Lørdag: Trening kl. 10:00

OM det MÅ bli bra eller!? ;D 
Christina & jeg er begeistret og proppfulle av motivasjon!
Dette må det jo bare bli superresultater av!

     
Etter styrketimen i går. Jeg er fornøyd med ny rekord i brystpress og Christina er mer eller mindre
GRIISESTOLT av sin nye BB bukse!Så.
Velkommen mars. 
Velkommen flatere mage.
Velkommen muskler.

Og adjø fett.
 
 


Red Curry Kyllingwok /m Nokanudler!

Publisert: 16.02.2012 @ 20:57 Kategori: Mat Kommentarer: 1

Dagens superraske!

You need:
(1 porsjon)
1 liten Kyllingfilet
1/2 pk Noka kyllingnudler
1 ss Red Curry Paste
1 dært grønn kikkoman soyasaus
1 minidryss grovt himalayasalt
+ det du liker av wokgrønsaker (jeg fra blandet 3 forskjellige fryste wokblandinger)

Det er jo bare fantasien som setter grenser for hva og hvordan man lager wok!

How to
Stek kylling og kok nudlene. Hell vannet av nudlene og legg den stekte kyllinen i kjelen. Tilsett oljen som
hører med Noka nudlene og en spiseskje red curry paste og rør alt ut. Stek grønnsaker og tilsett litt
himalayasalt og soyasaus. 
Sunn, lett & MYE mat!
Wok er geniale saker altså.
Rett og slett. *sukk*


Mat & trening!

Publisert: 15.02.2012 @ 21:03 Kategori: Mat Kommentarer: 6

Dagens superkjappe middag
Wok med fullkornsris, currypaste, laksefilet, vårløk & en dært sweet chili. Mh!En mye sunnere variant av pølsegrateng! Nyydelig "festmat" ;D (Oppskrift kommer)Lunch
Laksewok!Gårdagens middag
Kyllingbryst, fullkorn/villrisblanding og ovnsstekte cherrytomater med buffalo-ost, basilikum og pestoMiddag mandag
Chili concarne medkarbonadekjøttdeig laget av Ole. Så heldig jeg er <3Mellommåltid og kontor-kos
Noka Caramelbar & kaffe er et høydare på jobb rundt 2-3 tiden ;D Fant også noe annet å kose meg med :) 
Dent har kommet med "Klar tale", de innholder 3 kalorier pr. styk. 3 kalorier = nothing ^^, mmmmh.Dagens mat etter trening
Omelett av 4 egg, 1 baconskive og masse agurk ++ 

 

Eller så har jeg og Christina fast onsdagsdate på BodyPump ;D
Forrige gang var også min kjære Anita med!

      

   Ha en søt kveld alle sammen!

   


Ski & Maki Sushi!

Publisert: 14.02.2012 @ 18:01 Kategori: Trening Kommentarer: 8

RÅTT PARTI!
Deler et bilde av sushien jeg serverte på lørdag - jaggu ble jeg litt stolt!Og en annen viktig ting ;)Jeg må gå mer på ski
.. fordi det gjorde jeg nemlig på lørdag! Ble dratt etter to hunder - tryta x antall ganger, men supergøy!
Fin lue forresten? .. Gule shades og gulrotlue er jo helt konge da ;D Man må jo bare tille litt <35 Ukers Challange, Resultater Uke 3+4!

Publisert: 14.02.2012 @ 17:51 Kategori: 5UkersChallange Kommentarer: 0

Ukene suser forbi og slik står det til med 5 Ukers Challange!

Deltager

Midjemål Uke 1

Vekt / KG Uke 1

Midjemål Uke 2

Vekt / KG Uke 2

Midjemål Uke 3

Vekt / KG Uke 3

Midjemål Uke 4

Vekt / KG Uke 4

 CM

KG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Fit In"

93

102,7

92,5

102

91

100,7

90,3

99,2

-2,7

-3,5

Hanne-Marie

91

72,1

86

71,4

86

71,8

83

71,7

-8

-0,4

Ingrid

75

60

73

58,6

 

 

 

 

-2

-1,4

"Flavour"

92

86,2

87

85,6

 

 

 

 

-5

-0,6

Tone

104,5

99

103,5

97,1

102

96,5

 102

 95,9

-2,5

-3,1

Ellen

110

94

107

92,4

106

91,4

106

90

-4

-4

Dere er grisegflinke!

Noen har detti av, andre har personlige grunner for å ikke være med på alle målingene.
Men desto større sjans for de resterende deltagerne å vinne de fotte premiene fra Noka!

Kun èn uke igjen, LYKKE TIL! 

Fikk besøk av Iselin & Taj i går, har savnet dem sånn! Skal få gått på ski med dem en dag!Inntak & trening over en uke + bilderas!

Publisert: 07.02.2012 @ 22:49 Kategori: Slanking Kommentarer: 17

Mandag
Sjokolademilkshake
Blomkålsuppe /m "sidesalat"
Meksikansk tacogryte /m guacemole, salsa & salat
Hjemmelaget, sunnere is-sjokolade med mandler (Kommer også ut en dag)
Inntak: ca. 1200 kcal
Trening: None..

Tirsdag
Noka Bolognesegryte 
Meksikansk tacogryte /m guacemole, salsa & salat
Noka Crisp bar, sjokolade 
3/4 Proteinbar 
Biff /m grønnsaker, raspet gulrot og barnaise *
Inntak: ca. 1550 kcal
Trening: Styrketime + litt eksra magetrening

* Ble servert biffmiddag da jeg kom ut av dusjen på trening i går, noe man ikke sier neirakk til :) Aww!
Selvom man får det servert kan man droppe potetene og la endel av sausen ligge igjen, samme gjelder på restaurant.

Onsdag
Noka Bolognesegryte
Sushi 7 biter
Noka Caramelbar
Proteindrikk 33cl
"Lakseburgere" /m salat 
Inntak: ca 1550 kcal
Trening: Spinningtime

Torsdag
Noka Bolognese
Hjemmelaget tomatsuppe /m 1/2 egg + litt salat
Svin sweet & sour /m naturris
Noka Sjokoladeshake
Inntak: ca. 1100
Trening: Ingen..

Fredag
Extreme polarbrød /m gulost 
Extreme polarbrød /m gulost igjen
2 Dark Rye knekkebrød med laks og eggehakk
Forrett: Torsk /m bacon
Hovedrett: Svinenakke, grønnsaker og litt poteter
Dessert: Panacotta med bær
Drikke: x antal glass rødvin, champagne, white russian og øl.
Inntak: ca. 2800 kcal
Trening: None

Var på Moss Avis sin "gullfisken" fordi noe jeg designet for Hi-Fi Klubben, så det ble litt fest! ..veldig fest!
Vant ikke dessverre, men veldig morro å bli nominert!

Lørdag
.. ehh. Wiener og potetstappe. Uffda. Dårlig unskyldning men dagen derpå og dårlig tid!
Extreme polarbrød /m gulost  
Noka Bolognese
Extreme polarbrød /m gulost  
Noka Bolognese
Drikke: Hvitvin, cider og rom&cola. :/
inntak: Ca. 2300
Trening: Herregud.. Ingen.

Søndag
4 egg + 4 strimler magrere bacon
20g eplekornblanding /m skummet, sukrin og lettsyltetøy
Indisk STERK chicken chili /m ris
Inntak: Ca. 950
Trening: None.

Mandag
Milkshake
Hjemmelaget blomkålsuppe
2 Dark Rye knekkebrød /m smør + 1 fiskekake
Noka Banana confect bar
Pølsegrateng (Mager pølse, fullkornpasta, tomatblandig, ost + salat)
Inntak: Ikke regnet ut.. 

Tirsdag 
Tomatsuppe
Noka Caramel bar
Svinewok + 1 grovbrød /m smør
2 Dark Rye sesam /m ost og kaviar
Tomatsuppe med kjøttboller
2 Fiberrik med lett nøkkelost
Tomatsuppe med linser
Sjokolademosse
Inntak: Ca. 1500 
Trening: Styrketime 

Her kommer et skikkelig bilderas!
Litt forskjellig av maten jeg har spist i det siste, blir mye mobilknipsing! ;P
Bildetekst under bildene


Middag: Sweet chili (70%)lakseburgere med 1 polar extreme oolarbrød fra brødristeren. 


Litt matkjøp i dag ;P


Mellommåltid på rett under 100kcal :) 2 Fiberrik Linfrø m en skive nøkkelost!


Linsesuppe slash tomatsuppe - sak.. Ehh. :P


Litt matinnkjøp bare. 


Proteinpannekaker + tomatsuppe og et glass rødvin for sjela på hyttetur ;D


Sjømat til middag! ;D


Lunch: Hjemmelaget tomatsuppe + salat med laks.


Lunchmat :) 


Pølsegrateng! Mager pølse, fullkornpasta og hakkede tomater på MASSE sunt stash. Oppskrift kommer :) 
Dette er kanskje ikke verdens beste slankemat men et realt festmåltid! 
 
Slanketips
Lite mat til lunch? Lag en kopp te og drikk 2 glass vann.
Dette fyller opp magen og du vil føle deg temmelig mett!

Ja, jeg har veldig dilla på tomatsuppe om dagen.. :) Og alltid glad i "tomatting"!

Håper dere fikk litt inspirasjon! 
Jeg har ikke fått alle resultaene for Challangen, det kommer! ;)
For min del står det stille, jeg har trena liite + vært på mye festligheter i helgen.. 

Jeg må vise dere fantastiske kjøkkenapparater jeg har kjøpt og bestilt
- gode varer som ikke koster en halv formue. :) Sweet.   


Vekten din!

Publisert: 04.02.2012 @ 17:41 Kategori: Slanking Kommentarer: 11
Meksikansk Tacogryte!

Publisert: 04.02.2012 @ 16:11 Kategori: Mat Kommentarer: 1

You need: (3-4 posjoner)
400g kylling, svin eller mager kjøttdeig
1 Fullkornsris Boil in Bag pose
2 strimler bacon (kan sløyfes)
1 boks hakkede tomater
2 store tomater
1 paprika
6-7 sjampinjon
1 gul løk
1-2 fedd hvitløk

Salsa
Guacemole (min oppskrift)

Krydder
Chili, cayenne, spisscumin, basilikum, pepper, paprika & himalayasalt

How to
#1 Stek løk, sopp og bacon i en panne og putt i kjøttdeigen (trenger ikke å gjennomstekes).
#2 Ta hakkede tomater, 2 tomater og hvitløk i en foodprosseor, med stavmikser eller som jeg gjorde:
      i en smoothiemaskin. Hell også i ca 1 dl vann.
#3 Putt alt i en gryte og klipp opp en pose ris. 
#4 Ta skikkelig i når du krydrer, spisscumin og paprikakrydder kan du overdrive skikkelig med ;) 

Gryta er ferdig når risen er ferdig, ca. 10-12 min!Helt insae digg mat! 
Når jeg går i butikken å ikke helt vet hva jeg skal lage så ser jeg på ferdigretter og finner ut at jeg skal lage en litt sunnere verson! Så denne er laget i hodet mitt, og ble kjempebra! 

Ha en fin lørdag! 


Om karbohydrater på lavkalori-slanking!

Publisert: 01.02.2012 @ 19:53 Kategori: Slanking Kommentarer: 7


Siden det er full forvirring rundt karbohydrater om dagen vil jeg skrive litt om min slanking og mine prinsipper rundt karbohydrater. Ekstreme lavkarbo-dietter diskuteres daglig i pressen, og forvirringen rundt karbohydrater er stor.

"Kan jeg kutte ut brød, pasta, ris og potet på lavkaloridiett?" 
 JA - det kan du. Skal du ned i vekt er det å kutte ned på karbohydratinntaket noe av det første du skal gjøre, fordi de utgjør vår største energikilde. Roede-metoden f.eks. anbefaler et "karboredusert" kosthold. Det vi si at du ikke skal kutte ALLE karbohydrater. Kutter du alt, mister du mange verdifulle næringsstoffer, og du tar bort mye av gleden med mat - og ikke minst, du gjør det å spise unødvendig komplisert. Om du er aktiv og trener i slankeperioden så trenger musklene også karbohydrater.

I need some of my carbs!

Så derfor; behold de sunne komplekse/trege karbohydratene fra grove kornvarer, grønnsaker, frukt og bær. I tillegg til å være vår eneste kilde til kostfiber, bidrar disse matvaregruppene med størsteparten av vitaminer og mineraler i kostholdet. Sjansen for at du lykkes øker om du beholder de sunne karbohydratene i kostholdet. Det er fordi vi vet at det er de som klarer å gjøre varige endringer, som de trives med, er de som lykkes best med å gå ned i vekt - og aller viktigst: bli der.

Dette er ikke vanskelig, i prinsippet så gjelder det å holde seg unna hvitt mel og velge grove alternariver. Dette holder deg mett lenger og er absolutt mest gunstig for helsa di.

Brød: Selvom brødet ikke er hvitt så er det skjelden det er grovt. Jo tyngere brødet er - jo bedre! Jeg pleier å velge knekkebrød, Vita Hjertegod ekstra grove rundstykker eller Extreme polarbrød fremfor brød.

Korn: Kornblandinger inneholder ekstremt mye sukker, selvom de er nøkkelhullmerket eller bare inneholder korn. Jeg spiser sjelden korn, men når jeg først spiser så skal det sies at man bruker jo svært lite gram, så en gang iblandt er OK. Jeg velger heller havregrøt med skummet, sukrin, kanel og nøtter. Mmmh!

Poteter: Poteter inneholder mye stivelse. Kort om poteter: jeg spiser lite poteter fordi jeg ikke er så innmari glad i det. Men dette er noe man fint kan kutte ut. Jeg velger heller å spise mer av noe annet og bli mer mett! Litt potet er OK. 

Ris: Hold deg unna den finpolerte risen og spis heller fullkornsris eller villrisblanding. På innvandrerbutikk og på ICA finner du fullkorn-villris blanding. Bra, sunt & smaker mer!


Alternativer til middagene
Veldig, veldig enkelt: Halve tallerken med salat eller grønnsaker. Inneholder lite kalorier. 
Vær også kreativ, lag "pommesfrites" av kålrabi eller squash som lag i lasagne istede for pastaplater f. eks. 


hits