Forside Mat & Oppskrifter Trening Slanking & Blogg Ukesrapporter 2012 Ukesrapporter 2011 Min Metode

Oppskrift: Nøttemüsli! Everyday Love!

Publisert: 30.08.2012 @ 18:13 Kategori: Mat Søte kommentarer: 2

Dette er en oppskrift og en hyllest til min knasende søte nøttemüsli som jeg skjelden går en dag uten å konsumere.
Supergod på lettyoughurten, på havregrøten eller sammen med andre kornblandinger. YUM! ♥

You need
1 pose Kongeblanding (eller annen usaltet nøtteblanding)
1 dl. Sesamfrø
1 dl. Solsikkefrø
2 ts. Vailjepulver (type sort, naturlig - se bildet)
1 dl. Sukrin
1 dl. Kaldpresset rapsolje

You do
Sett ovnen på 175 grader. Hakk alt av nøtter og frø i en foodprosessor. Legg nøttene på en plate eller i en form med silikonunderlag (eller pizzapapir) hell over olje og sukker og sørg for at alt blir blandet sammen. Sett i ovnen. Du må røre rundt i jevne mellom! Den er ferdig når du syns den er "brent" nok. Jeg har min i ca 20 min. La den kjøle seg ned over natten, da skal den være fin og crispy!


Kalorier & energi

Nøtter, frø og olje inneholder mye kalorier. Men som et slikt tilbehør så er det ikke mye man bruker. Jeg regner denne blandingen som 550 kcal pr. 100g. F.eks. 1 beger Dobbel 0 yoghurt med 10g. nøttemusli er bare 110 kcal, og metter lenger.

Mye kalorier eller ikke: Nøtter er sunt!
Disse vidundrene kommer i mange varianter og er som oftest fryktelig gode. Men mange kaloribevisste vegrer seg for å spise nøtter, da de tror at nøtter er usunt og fetende. Men da er det kanskje på tide å tro om igjen? For de fleste nøtter er fylt med umettet fett, som er samme type fett som er i olivenolje. En rekke studier har vist at denne typen fett er til stor fordel for hjertet, og kan redusere sjansen for hjertesykdom med opptil 21 prosent. Umettet fett kan også beskytte mot kreft, styrke immunforsvaret og øke konsentrasjonsevnen.

En håndfull om dagen
Nøtter er i tillegg en fin kilde til både magnesium og E-vitamin, som også kan forebygge og redusere sjansen for hjertesykdom. Spiser du en håndfull med nøtter om dagen, er dette et enkelt tiltak for et sunnere hjerte. Dessuten er det et ideelt og sunt alternativ til potetgull og sjokolade.

Kilde // to siste avsnitt
Utgangspungtet for oppskriften tok jeg en gang fra boken til fotballfrue.no, god inspirasjonsbok!


2 Søtis-kommentarer

Postet av: Johanna

Nam! :)
Dato: 30.08.2012 Tid: 20:58 URL: http://johannafh.blogg.no

Postet av: Ekaterina

Mmmmm, det er supergodt! Nøtter inneholder masse sunn fett og fiber. Det er lett å overspise, derfor jeg liker best å spise nøtter i tillegg til annen mat - sammen med epple eller gulrøtter. Da er det vanskelig å overspise;)

Takk for et digg oppskrift;)
Dato: 30.08.2012 Tid: 21:30 URL: http://ekaterina.blogg.no

Skriv en ny kommentar

hits