Forside Mat & Oppskrifter Trening Slanking & Blogg Ukesrapporter 2012 Ukesrapporter 2011 Min Metode

Feil diett, eller feil i dietten?

Publisert: 17.02.2011 @ 22:45 Kategori: Slanking Søte kommentarer: 2

Fant en fin artikkel for nybegynnere på 123-slanking.com. Se bare her:

Feil i dietten kan gjøre at du aldri oppnår ønsket målvekt. Men du er ikke alene, mange av oss er skyldig i en - om ikke flere - av disse slanking feilene. Her er noen enkle råd om hvordan du kan unngå seks vanlige kostholds feil.

Feil: Drikke ekstra kalorier
Starter du hver morgen med et par glass med appelsinjuice? Hva med en skummende kaffe på vei til jobb? Kjøper du sportsdrikke på treningsstudioet? Hvis dette høres kjent ut, ta notat: Hva du drikker kan være like viktig for et vekttap som hva du spiser. Noen drikker gir like mange - om ikke mer - kalorier enn en full tallerken. Flytende kalorier tilfredsstiller ikke som mat gjør, og mange drikker har ingen ernæringsmessig fordel. Selv om du skulle drikke 1500 kalorier hver dag, ville du fremdeles føle deg sulten og overspise.
Løsning: Kutt Flytende kalorier
Bare si nei til følgende: Sukkerholdgig brus og andre sukkerholdige boks og flaske drikker; smaktilsatt og søtetede kaffe drikker som frappes, lattes og frossen kaffe; søtet te (varme eller avkjølt) og smoothies. Mens juice er sunnere enn alle disse valgene, er hele frukter å foretrekke fremfor et glass juice, den har færre kalorier og mer fiber og er mer fyllende. Vann og urtete (uten sukker) er ideelle erstatninger for høy-kalori drikker.

Feil: Ta fra deg selv
Så du har sverget på å gå ned i vekt denne gangen. Du har tømt huset for fetende mat. Du rydder kjøleskap og alle dårlige matvarer ender i søpla. Du gjør det bra i noen dager. Så en natt, mister du motivasjonen og spiser alt i huset som ikke er en frukt eller grønnsak.Uansett hvor besluttet vi er på å miste vekt, begjærer vi alltid snacks (spesielt søte) vi er vant til. Du vil etter hvert få trang til å å spise snacks uansett hvor godt de første dagene har gått.
Løsning: Tillat deg? litt
Å bannlyse alt av maten du liker er en sikker måte å sette deg opp for en total svikt. Det er som en form for tortur: Alle andre kan spise de tingene du elsker mens du ikke engang kan smake på dem. Hvordan skal det hjelpe deg å holde deg til dietten? Det vil det ikke. Tillat deg selv en spesiell godbit nå og da. Hold størrelser i sjakk, og du kan fortsatt spise din favoritt mat i moderate mengder.

Feil: Å tro genene dine har skylda
Du tar en titt i speilet og ser moren din. Det er ikke håret eller øynene. Det er din kropp. Og det er ingenting du kan gjøre med det. Tross alt, det er arvelig.
Løsningen: Våkne opp!
Gener spiller en rolle i noen tilfeller av fedme. Ofte vil du se familiemedlemmer som deler den samme kropps typen. Men for de fleste av oss vil den viktigste faktoren i vekttap være kalorier inn kontra kalorier ut - hvor mange kalorier vi spiser og hvor mye trening vi får. Selv om familiemedlemmer er tunge, er det mye du kan gjøre slik at du ikke deler deres skjebne. Arbeid ut og styrke trening vil bygge muskler og gi din metabolisme et løft, som begge vil hjelpe deg med å unngå den vektøkningen genene dine kan frambringe..

Feil: Hoppe over måltider
Det virker fornuftig: Dersom nøkkelen til å miste vekt er å kutte kalorier så hvorfor ikke kutte en haug samtidig ved å hoppe over et måltid? Hvis du hopper over måltider når du prøver å gå ned i vekt, gjør du deg selv mer vondt enn godt. Å hoppe over måltider kan føre til at stoffskiftet stuper. Det vil gjøre at du får en tregere kaloriforbrenning hele dagen lang og blir sulten og overspiser på kvelden..
Løsning: Ikke hopp over måltid
De fleste måltid hoppere gir avkall på frokost. Det synes å være det enkleste måltid å hoppe over. Men i realiteten kan frokost påvirke vekttap mer enn noe annet måltid! Hvis du ikke er sulten om morgenen, spis i det minste noe Har du faktisk glemt å spise i morgenens jag og mas? Sett en alarm som skal gå av litt tid etter at du normalt står opp for å minne deg på å stoppe, ta en pust ... og spise.

Feil: Å gi etter for en mat pusher
Du har møtt henne. Hun serverer smultringer til intetanende kontor kolleger. Hun bringer småkaker til seminarene mens spiser bare glasuren selv. Hun sender deg Takeaway menyen når du allerede har fortalt henne at du har med matpakke. Hvem er hun? Hun er en Pusher! En mat pusher
Løsning: Sett deg selv først
Enten det er kontorets mat pusher eller velmenende mor som lager livretten din, noen mennesker bare nekter å ta "nei" som svar. Deer sannsynligvis ikke engang klar over at de gjør det mye vanskeligere for deg å gå ned i vekt. Lær å si nei på en måte som virker. Du må kanskje å distansere deg fra det de "pusher" for tiden. Noen ganger er det bedre for alle berørte parter.

Feil: Å gi opp å redusere vekt på din måte
Noen ganger når du forteller dine venner og familie at du er på en diett kan det faktisk slå tilbake. Hvis de ikke forstår din diett eller tror de vet en bedre måte å miste vekt, kan det føre til uønskede innspill eller argumenter. Det kan faktisk gå til det punktet at du ønsker å kaste inn håndkleet.
Løsning: Hold kontrollen
Bare du vet hva som fungerer for deg. Så gjør det som fungerer for deg. Det er ingen regel som sier at du må å fortelle venner eller familie at du prøver å miste vekt. Vekt er en personlig sak. Det er et privilegium å holde det slik.

// Den siste her er jeg faktisk veldig uenig i. Jeg liker å fortelle det, fordi da får man et visst press på seg. Min treningsveileder og det jeg har lært på Grete Roede er det jeg holder meg til!


Bildet lånt hos free-weightloss.com

Q: Har du noen smarte små triks for å ikke "sprekke"?

2 Søtis-kommentarer

Postet av: Mariann

Haha...ALLE feilene jeg gjorde før vet jeg. Morsomt innlegg :D
Dato: 18.02.2011 Tid: 19:46 URL: http://hadetbraflesk.blogg.no

Postet av: Firework

Veldig snat det du skriver, mye man vet, men som man likevel gjør :P hehe!

Stå på videre!!
Dato: 20.02.2011 Tid: 16:03 URL: http://www.firework2011.blogg.no

Skriv en ny kommentar

hits